KIRŞEHİR / ÇİÇEKDAĞI - Merkez Anaokulu

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle "Deprem ve Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Ock

.Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliligi ve Çevre Dairesi Başkanlığı bu yıl düzenlenecek olan Enerji Verimliliği Haftası etkinliklerine yönelik olarak hazırlanan video ve görsellerin kurumların internet sayfasında, bina giriş çıkışlarında, varsa dijital ekranda ve sosyal medya hesaplarında 8-14 Ocak 2024 Enerji Verimliliği Haftası boyunca yayınlanmasını talep etmiştir.

Enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması konusunda bilinç oluşturmak amacıyla hazırlanan söz konusu video ve görsellere ulaşılabilecek link haberimizdedir.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Başladı.Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini mtanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla tüm eğitim kademelerinde uygulanmak üzer 'DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ''nin başlatıldığını açıkladı.

Bizde Merkez Anaokulu olarak ''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' ne hazırladığımız etkinlikler ile katılım sağlayacağız.

Ara

2023 2024 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzun öğretmenlerinden Pembegüller sınıf öğretmeni Saadet TÜRK"HELLO FOR YOU AND ME  "adlı   e Twinning projesine başlamıştır.

Çoğu zaman acelemiz, yoğun programlarımız veya dikkatimiz dağıldığında merhaba demeyi ve gülümsemeyi unuturuz. "Günaydın", "Günaydın", "Merhaba" duymak ne güzel bir duygu... Her selamlama, yukarı bakmanızı, gülümsemenizi ve güne iyi bir ruh hali içinde başlamanızı sağlar.

Projemizin Amacı: Şarkı söylemek, dans etmek ve müzik aracılığıyla selamlaşma kültürünü, başkalarına saygıyı, müzik deneyimini, yaratıcılığı, sanatsal kendini ifade etmeyi ve müzikal fikirlerin paylaşılmasını, iletişim ve işbirliği becerilerini geliştirmek.

Ara

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzun öğretmenlerinden Saadet TÜRK pembegüller  sınıfı ile Türkiye’den 10, Romanya’ dan 2, Yunanistan’dan 3 ortak olmak üzere 15 öğretmenin katılım gösterdiği “DOĞADAN SINIFA ” isimli e twinning projesine başlamıştır.

Proje ile ; doğada bulunan her tür materyaller kullanılarak bu malzemeleri işlevsel hale getirecek tasarımlar ortaya çıkarmayı ve öğrencilerimizin doğayı daha etkin kullanmalarını amaçlıyoruz.

Öğrencilerin doğaya bakış açılarını değiştirerek doğada atık olarak bulunan materyallerin geri dönüşümle işlevsel hale geldiklerini görmelerini sağlamak,sorumluluk ve yaratıcılık duygularını geliştirmek öncelikli amaçlarımız arasında yer almakta.

Kas

İstiklal mücadelemizin önderi,Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı,minnet ve rahmetle anıyoruz.

Kas

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzun öğretmenlerinden Gül ÖZKAN Kardelenler sınıfı ile sekiz(8)farklı ülkeden kırk(40) öğretmenin katılım gösterdiği “DOĞA –OYUNCAK FABRİKASI ” isimli e twinning projesine başlamıştır.

Proje, oyuncak ve sanat eserleri yapımına destek olarak, öğrencilerin doğanın sunduğu malzemeleri keşfetmeleri için okulların katılımını amaçlıyor. Öğrencilerle çevrenin sürdürülebilirliğini anlamaya yönelik etkinlikler yapmak ve daha sonra kullanabilecekleri doğal malzemeleri israf etmemenin, yok etmemenin öneminin farkına varmalarını sağlamak, çevreyi yeni, "sanatsal" bir şekilde keşfetme fırsatını kolaylaştıracaktır. Böylece çocuklar yaratıcılıklarını, çevreyi keşfetmek için yeni olanaklar, dil, ince motor becerilerinin yanı sıra dijital beceriler, konsantrasyon, ayrıntılara dikkat etme, serbest oyun, merak ve takım çalışmasını geliştirecekler.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “100. Yılda Her Sınıf 100 Ağaç Dikiyor” eTwinning sosyal sorumluluk projesine okulumuzun öğretmenlerinden Gül ÖZKAN Kardelenler sınıfı ile katılmıştır.

Türkiye’nin iklim kriziyle mücadelesine ortak olmak ve kalıcı yeşil miras bırakmak amacıyla 81 ilde katılımcı sınıfların yüzer ağaç dikmelerini böylece hem ağaç dikme sevgisi ve becerisi kazandırmayı hem de ulusal farkındalık yaratmayı hedefleyen etkinlikle okulöncesinden ortaöğretime kadar her kademeden öğrenciler ile Cumhuriyet'in 100. yılında geleceğe bir nefes, bir iz bırakmak amaçlanmıştır.

Ekm

2023 2024 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzun öğretmenlerinden Pembegüller sınıf öğretmeni Saadet TÜRK"81 İL 81 EMANET "adlı e Twinning projesine katılmıştır.

Yüz yıllık serüven Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılında vatanımızın 81 ilinde çocuklarımıza 100. yılın önemini  ve çoşkusunu yaşayabilecekleri bir e Twinning projesi hazırladık. Bu çalışma sayesinde hem cumhuriyetimizin 100 yıllık tarihini öğrencilerimizi anlatacağız hem de birlikte omuz omuza uyum içinde çalışarak bize emanet edilen “Türkiye Cumhuriyeti”ne 81 ilden tek yürek olarak nasıl sahip çıktığımızı tüm dünyaya göstereceğiz.

Proje hakkında

Pembegüller sınıfı

Minik bedenlerinde taşıdıkları kocaman yürekleriyle yaşadıkları duyguları daha iyi tanımaları ve bu duygularını ifade etmeleri için etkinlikler yapmak istiyoruz. Etkinlik bitiminde p4c tekniğini uygulayarak öğrencilerimizin sorgulama ve neden sonuç ilişkisi kurma becerilerini de geliştirmeyi hedefliyoruz. Ne yapıyoruz neden yapıyoruz bu duyguları neden ve nasıl yaşıyoruz sormak ve sorgulamak benim işim diyor minik bedenler. Konuşturuyor kocaman yüreklerini. Hadi birlikte soralım birlikte bulalım cevapları. Duygularımızı etkinliklere dökerken p4c ile sorgulayalım.

Kas

Okulumuzun sosyal medya hesapları aşağıdadır. Bizi takip ederek neler yaptıklarımızı görebilir, bizim hakkımızda daha fazla biligi sahibi olabilirsiniz.